Най-добрите сцени от филми (част 1)

Posted: 12.08.2011 in Кино
Етикети:,

Много от най-великите филми остават траен спомен в съзнанието най-вече с 1-2 наистина добри сцени. Те са станали еталон за киното заради визуалното си съвършенство или емоционалния си заряд. Потърсих някои от най-запомнящите се от тях от любимите ми филми. Твърде трудно ще е да ги подредя в класация, така че ще ви ги представя без някаква определена подредба. Започвам със сцени, в които централно място имат някои от най-големите филмови злодеи (*забележка – някои от клиповете не могат да бъдат вградени и ще трябва да кликнете на линка в youtube):

Трите части на „Властелинът на пръстените“ очевидно са страхотни и от тях могат да се извадят десетки въздействащи сцени, но интрото от „Задругата на пръстена“ винаги ще го помня. Саурон at his best преди да му кръцнат пръстите.

„Криминале“ си е култов филм, а това е една от най-култовите сцени. Винаги ми се е струвало безкрайно клиширано, когато убиецът води някакъв тъп разговор с жертвата си преди да си свърши работата, но тук просто Самюел Джаксън е феноменален.

Ето още един уникален изрод – Гари Олдман като Стансфийлд в „Леон“. Едва ли има нещо ужасяващо от това някой да нахлуе в дома ти, да избие семейството ти и после да ти говори за класическа музика.

Филмът „25-ият час“ може и да не е от най-впечатляващите, които съм гледал, но тази сцена… oh fuck, само заради нея си заслужава! Спайк Лии, Дейвид Беньоф и Ед Нортън явно имат топки, за да направят подобно нещо.

Гай Ричи определено има талант да създава за подобни сцени, а в „Гепи“ те изобилстват. Тук виждаме как „Тухлата“ разказва за кръвожадните си прасета. Стряскащо добър е.

Друг филм на Гай Ричи („Две димящи дула“) и друг изродски образ. Тук Рори Брейкър предупреждава Ник Гърка, че ще трябва доста да се постарае, за да остане жив. Култова сцена!

Най-доброто от братята Коен. Ултимативният злодей Антон Чигур кара горкия си събеседник да заложи живота си на едно подхвърляне на монета без той да го осъзнава.

„Царят на войната“ Юри Орлов е разпитван от агент Джак Валънтайн. Страхотна работа на Никълъс Кейдж и Итън Хоук. Разпитът е с предизвестен край, поне за Юри.

„Американският психар“ Патрик Бейтман води наглед задушевен разговор със своята секретарка, докато се подготвя да я убие. Колко сладко само…

Джо Пеши често играе идентичен образ във всички свои роли от гангстерските филми. Тази сцена от „Добри момчета“ само потвърждава, че не трябва да се ебаваш с него.

Към част 2

Advertisements
Коментари
  1. […] Много от най-великите филми остават траен спомен в съзнанието най-вече с 1-2 наистина добри сцени. Те са станали еталон за киното заради […] Прочетете повече -> WordPress.com Top Posts […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s